"Много се дразня, когато в нощно заведение някой се приближи до мен и учтиво ме покани да отскочим до тоалетната, за да дръпнем по една линийка. Просто не е за мен.", признава Миро от "Каризма" пред "Стандарт". В разследване, посветено на мястото на наркотиците в нощния живот, от вестника са потърсили мнението и на няколко родни звезди.

Певецът не скрива, че има известен личен опит по темата, но не вярва, че проблемът в България е по-сериозен, отколкото в останалия свят.

"Според данните по 90 процента от английските банкноти има следи от кокаин. Ако не ме лъже паметта, а тя, слава Богу, е доста услужлива. Хората използват паундовете, за да смъркат. В крайна сметка, ако нещо кара хората да се чувстват добре, те би трябвало да се чувстват свободни да го правят."

Мишо Шамара също признава, че е опитвал забранени субстанции, но смята, че се е променил и вече се стреми да бъде по-положителен пример на подрастващите.

"Младежите се друсат с лайна защото мислят, че това е модно и яко. Цялата история е супергнусарска. Ужасно е да се правят кинти от нещастието на децата. Сега това е модерно и хлапетата са полудели. А трябва да престане да им се струва толкова готино. Лекари, психолози и де да знам още кой трябва да се борят и пропагандират, а не го правят.", е актуалната гражданска позиция на рапъра.

Според изследването на вестника, модата на хероина отдавна е отминала и синтетичните наркотици вече са се утвърдили сред почитателите на нощния живот. Най-разпространени и най-достъпни по партитата са амфетамините, популярни сред някои като "кокаин на бедните". Те обострят възприятията, елиминират умората и премахват чувството за глад. Немалко девойки посягали към тях и за да отслабнат.

България се оказва сред 6-те най-големи производители на купонджийския наркотик в Европа, конкурирайки Холандия, Белгия, Полша, Естония и Литва. Цената на един амфетаминов тур е достатъчно е около 10 лева.

Екстазито не остъпва по популярност като наркотик - част от нощните забавления. Комбинацията с алкохол е доста страховита. При предозиране се стига до тежки мигове. Хапче вървяло между 10 и 15 лева на дребно.

Кокаинът безспорно е най-скъпият и "най-тежкарски" клубен наркотик. Много от посетителите на "Червило", "Син сити" и "Ялта" сякаш са убедени, че демонстрират класа и престиж, ако употребяват кокаин, твърдят от "Стандарт". Най-актуалният жаргон за наркотика е бело.

Един грам струва средно 120 лева. Хората, които си го позволяват, обикновено обичат да афишират това. Кокаинът често е и изборът на популярните личности, демонстриращи употребата му по подобие на звездите от Запада.