Снощи в Народен театър "Иван Вазов" се състоя благотворителният концерт от благотворителната инициатива "Българската Коледа. Набраните средства от sms-ите, които бяха пуснати от всички състрадателни българи, са 1 189 000 лева. Инициативата е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова и се осъществява за осма поредна година.

Водещи на двучасовия спектакъл бяха актьорите от "Стъклен дом" Елена Петрова и Калин Врачански. Певци, певици, музиканти и танцьори от всички стилове изразиха своята подкрепа за каузата.

Тази година на осмото издание на коледния концерт по случай ,,Българската Коледа" пяха предимно фолк изпълнители. Глория, Ивана, Преслава, Емилия, Емануела, Алисия, ДесиСлава, Анелия и Константин изпълниха по една от своите песни.

Средствата, събрани чрез "Българската Коледа - 2010", ще бъдат дарени на специализирани детски клиники и на деца, нуждаещи се спешно от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.