Звездата Кристина Агилера е решила да се отдаде на благотворителност. Откакто стана майка преди 3 години на малкия Макс, тя се е загрижила за гладните малчугани по света.

"Откакто станах майка, си пожелах от сърце никое дете да не страда. Храната не е лукс!", заяви певицата.

Американката наскоро в преговаряла с организация с благотворителна дейност, насочена към изхранването на социално слабите хора. Тя е посланик към световната програма за изхранване (WFP), която се грижи за осигуряването на хранителни продукти на гладуващите по цялия свят.

Кристина е много горда от приноса си за решаване на този глобален проблем: "Благодарение на моята съпричастност се събраха повече от 9 млн. евро за фонда, което е приблизително 43, 5 млн. ястия", сподели носителката на "Грами".

Агилера с умиление си спомня миналогодишната си визита в Хаити. Мястото бе засегнато от тежки земетресения. "Видях залепнали коремчета от глад на деца и побелели коси по същата причина. Въпреки това имаше и оптимисти сред населението. Едно дете ми каза, че обожава училището и не иска да пропуска и ден. То мечтае да стане лекар. Тези моменти ме карат да желая да помагам на децата с цялото си сърце", развълнувано допълни младата майка.