За опасни жеги в неделния ден предупреждават синоптиците от НИМХ при БАН. За цялата страна е обявен жълт код за високи температури, с изключение на Смолянска и Габровска област. Това означава, че времето е потенциално опасно и изисква внимание.
Живакът днес ще достигне до 33° - 38°, а в София максималната температура ще е 33°. След пладне ще се развие купеста облачност, по-значителна над Източна България и планинските райони. На места ще прегърми, но вероятността за валеж е много малка. В източните райони ще духа слаб до умерен североизточен вятър.
Атмосферното налягане остава малко по-ниско от средното за юли.
И в планините ще е топло и предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове. На изолирани места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. На височина 1200 метра дневната температура ще достигне 27°, на 2000 метра - около 20°.
Над Черноморието ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове. Само на изолирани места е възможно да превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури по крайбрежието ще са 31°-34°, температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде до 2-3 бала.