Автобус с 40 израелски туристи се е запалил на бургаското летище, предаде репортер на Радио „Фокус” - Бургас. В резултат на пожара са се запалили още два автобуса с туристи. Все още не е уточнена бройката на пострадалите или загиналите, тъй като няма никаква официална информация. Районът на летището е отцепен. Има линейки, полицейски автомобили.

От ръководството на летище "Бургас" към момента няма информация за инцидента с взривените автобуси, никой от ръководството не си вдига мобилните телефони. На телефона не отговарят и от пресслужбата на летище Бургас. От ръководството на ОД на МВР Бургас и „Пожарна безопасност и защита на населението” също не коментират към момента. На този етап информацията за инцидента е оскъдна. От Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията към момента също не предоставят информация.
Служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" потвърдиха, че действително на летище Бургас е имало запален автобус и загинали туристи. Оттам отказаха повече информация с мотив, че не са оторизирани да говорят и че в момента са заети.

 Снимка: burgasinfo.com