Директорът на Исторически музей – Ботевград Тодорка Коцева участва в семинар за историци, който се проведе във Варна за трийста поредна година. Традиционни организатори на форума бяха университетите в София, Велико Търново и Шумен.
„Семинарът се проведе в Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование към Шуменския университет. Темата бе „Времена и ценности в историческото познание”. В тазгодишното издание на форума участваха проф.Андрей Пантев, проф.Желязко Стоянов, проф. Веселин Великов. Аз участвам за десети път. Тази година вече от позицията на директор на Исторически музей – Ботевград. Имах възможност да споделя опита на музея за работа с деца и ученици и приноса за това на директорите на учебните заведения и учителите. Мисля, че това е най-голямата ни сила”, разказа Тодорка Коцева. Тя е получила покана за участие във втората фаза на семинара, за да разкаже по-подробно за работата на нашия музей с подрастващите. Информацията ще бъде поднесена под формата на компютърна презентация с богат снимков материал.
„Подобни форуми имат своето значение, защото по време на събеседванията се обменя много полезна информация. Материалите на участниците се издават в специални сборници. До момента има шест издадени сборника от семинарите във Върна. Разбира се, всеки доклад се предава и преглежда предварително”, обясни директорът на Исторически музей – Ботевград.