От следващия сезон младежкият национален отбор на България ще участва в първенството на най-силната дивизия на континента. В решителния мач тази вечер младите ни национали победиха Полша със 78-70 (22-21, 17-18, 18-15, 21-16).

Българите се възползваха по най-добрия начин от няколко неща. Първото бе промяната в регламента -  от следващия сезон в Дивизия А ще играят 20 отбора, вместо досегашните 16, т.е. от първата дивизия изпадащи няма, а от втория ешелон догодина влизат първите 4. Второто нещо, което бе на страната на българите, бе домакинската подкрепа на публиката в зала Универсиада. И трето - имаха и голям късмет, тъй като след вчерашното поражение от Белгия с 20 точки шансовете им намаляваха драстично, ако поляците бяха победили Израел - тогава българите трябваше да спечелят днес с огромна разлика. Полша обаче загуби и в директния сблъсък на нашите им трябваше победа, независимо с каква разлика.

Страхотен мач изигра баскетболистът на Бенетон Тревизо Павлин Иванов. Той отбеляза 35 точки с отличен процент стрелба - 12 от 17 (5-7 от тройката и 7-10 за 2 точки ). Силно игра и Ангел Нацкин с 11 точки, както и Димитър Димитров с 10.