В новия брой на в. „Ботевградски вести плюс” е публикувана статия, която разказва за живописно място в землището на село Видраре – малинова ферма. До нея се стига по пътя от Видраре за Калугерово. Кара се бавно, защото в момента пътят е в ремонт.
На една отбивка вдясно е поставена табела „Ликовци”. Ръчно направена от дърво. И-тата са обърнати, но не може да разбереш дали е грешка, или е направено нарочно. Тръгваш по стръмния насипан с филц път и стигаш до фермата. Това са над 20 декара, засадни с малини, които тази година за първи път дават плод. До всяко стръкче стига вода по модерна поливна система. И в тази жега само водата дава живот на зелените храсти, из които се червенеят сочните плодове. Можеш да ги опиташ.
На най-високото, над малиновата градина, e имението. Две къщи и няколко стопански постройки, които са реставрирани. Сламникът е превърнат в библиотека, а някогашният обор – в барбекю.
Собственици на фермата са актриса и нейният съпруг – един от известните български режисьори. Три от неговите постановки се играят вече 10 години на сцената на софийски театри.
Имотът е наследствен от родителите на съпругата. В продължение на няколко години те постепенно превръщат мястото в малък етнографски център. А тази година са го отворили за посетители.