Депутатите отхвърлиха петия вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов.

Гласуваха общо 210 народни представители, от които "за" 72, 136 "против" и 2 "въздържали се". Минимумът необходими гласове, за да мине вотът на недоверие, са 121 гласа "за". Вотът беше внесен от БСП, ДПС и независими депутати заради доклада на Европейската комисия и провала на правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи. Дебатите се проведоха във вторник на извънредно заседание.

На заседанието на парламента и на гласуването присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Диана Ковачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов.

Яне Янев предложи 15-минутна почивка, в рамките на която председателят на парламента Цецка Цачева да покани депутатите от "Атака" да влязат в залата. "Те вчера скачаха като тигри, а сега са подвили опашка. Нека да се наредят заедно до БСП и ДПС, където им е мястото. Защо бягат", заяви лидерът на РЗС.

Цецка Цачева прикани квесторите да поканят депутатите от парламентарните групи на "Атака" и Синята коалиция да влязат в зала и да гласуват, но те не го направиха и не гласуваха.