Обсъждаме в правителството и с премиера увеличаване доходите на хората. За нас това е най-важната тема, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с партийните общински ръководители от Смолянска област.

На срещата присъстваха още евродепутатът Владимир Уручев, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, областният ръководител Николай Мелемов, депутатите д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов и общински съветници.

„Обществото трябва да разбере, че вложените средства в инфраструктурата се правят, за да се създаде необходимата бизнес среда и инвестиции. Сега държавата вече има възможности за увеличаване на доходите“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Последните два месеца правителството и по-точно финансовото министерство е отчело нарастване на потреблението, което е добра стъпка за приходи в държавата и бизнеса като цяло. Цветанов посочи, че основният акцент в работата на ГЕРБ са европроектите. Той посъветва местната власт с помощта на държавата да кандидатства за повече европейско финансиране на общините.


Цветанов коментира, че не отговаря на истината изказването на депутата от БСП Димчо Михалевски, че се давали пари за София, а не за малките общини. Цветанов обясни, че в столицата от събраните местни приходи само 30% остават за софиянци, останалата сума отива в републиканския бюджет и се преразпределя солидарно към всички общини.

Слабост, безпомощност и търсене начин за позициониране в публичното пространство определи вицепремиерът коментарите на Михалевски. Цветанов засегна въпроса и с предстоящите избори. Според него те ще бъдат избори на добрата организация на партийните структури. Кампанията ще бъде насочена към реално свършената работа, а популизмът и атаките на опонентите ще продължават. Когато хората виждат, че нещо реално е извършено, тогава ще подкрепят сегашното управление.

„ГЕРБ се утвърди като можеща и знаеща партия, защото в условия на криза сегашното управление направи това, което всички останали правителства за 20 години не успяха да свършат. Обществената нагласа в третата година от мандата ни е много добра, независимо че управляваме в условия на световна икономическа криза. Втори мандат с тази програма, която правим за финансовия програмен период 2014-2020 в България, съм сигурен, че ще се случат чудеса“, каза в заключение Цветанов.