Не бива обществото да бъде манипулирано, както го прави лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев в коментар на думи от вчера на лидера на националистите.

"Под достойнството ми е да коментирам един политически пудел на властта, който се кълнеше във вечна вярност на Бойко Борисов и ГЕРБ, докато си получаваше дозите. Когато спряха дозите, той се превърна в гълъб-преметач и килър на българския национализъм. Това е резултат от цялостната политическа профанизация, която Сидеров провеждаше в продължение на два мандата", добави лидерът на РЗС. По думите на Янев, действията на РЗС са принципни. "В началото на мандата дадохме 6 месеца толеранс на правителството и след това оттеглихме подкрепата си. Вижте законопроектите на РЗС, вижте и законопроектите на "Атака" - разликата е от небето до земята. В политиката не може да се работи само с лозунги и празни приказки", убеден е той.

Според Яне Янев думите му, че на вътрешния министър Цветан Цветанов трябва да бъде издигнат паметник, са извадени от контекста. "Ако Цветанов беше ударил по масата, 9 от министрите на тройната коалиция, трябваше да бъдат в затвора", заяви той. Изказването за паметника всъщност било критика към Цветанов, че бившите министри не са в следствените арести, обясни лидерът на РЗС.

"Ще гласуваме с удоволствие срещу вота на недоверие, защото той е безкрайно бутофорен. БСП и ДПС не са никаква опозиция. Бойко Борисов само да им се обади и ще дотичат до килимчето по корем, защото са страшно гузни заради корупционните схеми, в които са оплетени", каза още лидерът на РЗС.

Според Яне Янев управляващите нямат алтернатива в момента.