През следваща седмица общината очаква покана за подписване на договор с Министерството на околната среда и водите за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в Ботевград. Проектът е на стойност 20 000 000 лева.
„Последният договор, който подписахме, бе с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Средствата в размер на 1 200 000 лева ще бъдат отпуснати безвъзмездно от международен фонд „Козлодуй”. От тях 600 000 лева са за ремонт на двете сгради на ОУ „Н.Й.Вапцаров”, а останалите за детските градини „Слънце” и „Славейче”. Дейностите по проекта включват: ремонт на покривните конструкции, цялостно саниране на сградите, преди това промяна да дограмите, подмяна на отоплителна инсталация, осветителна инсталация и електроинсталация. Проектът ще стартира в края на август или началото на септември, когато министерството ще организира обществените поръчки за избор на изпълнители на обектите. Процедурата няма да протече по-малко от законовия срок, който е 55 дена. Очаква се към края на март-април 2013 год. проектът да бъде реализиран”, каза пред наш репортер кметът на общината Георги Георгиев. Той подчерта, че работата ще бъде организирана така, че да не се пречи на учебно-възпитателния процес в училището и двете детски градини.
„Общината е спечелила четири проекта в рамките на пет-шест месеца – за изграждане на два центъра от семеен тип, за развитие на туризма, за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и за извършване на основен ремонт на едно училище и две детски градини. Това не е никак малко и се дължи преди всичко на труда на експертите от общинската администрация и на помощта на народния представител Даниел Георгиев”, добави Георги Георгиев.