Лицето на атентатора-самоубиец, извършил терористичния акт на летището в Бургас, е възстановено с помощта на модерни технологии и на базата на наличните до момента данни. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

За целите на разследването, МВР умолява гражданите да съобщят в най-близкото поделение на министерството и на тел. 056/84 42 42 всяка информация, свързана с мъжа от снимката. Анонимността е гарантирана.

Най-важното към момента е да се уточни истинската самоличност на терориста. Това каза пред журналисти във Варна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В 10.00 часа днес е пусната снимката, която показва лицето на терориста-камикадзе. Снимката е достоверна до 95-100%, посочи министърът.

Образът на терориста е постигнат с нови технологии със съдействието на българските и партньорските служби, аутопсията на главата и показания на очевидци. Снимката не е била пусната по-рано, за да не се създава страх у хората, защото лицето му е било обезобразено. Тя е пусната още вчера към партньорските служби, каза министър Цветан Цветанов. Той уточни, че взривът е бил само един. Използван е около 3 килограма тротил. Взривът е произведен между два автобуса от общо 60 паркирани в района на летището. Не е бил в автобуса, а е бил прикачен на гърба на терориста. По този начин министър Цветанов отрече информацията за повече от един взрив, както и за взрив в самия автобус. Има съмнение, че терористът-камикадзе е пребивавал в България около 20 дни.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е във Варна във връзка с подписването на договор за създаване на общинска полиция и мерките за повишаване на сигурността и обществения ред.