Горското обнови автомобилния си парк с четири чисто нови Great Wall автомобила – един джип и три пикапа. Церемонията по официалното освещаване на колите се състоя днес в двора на Горско стопанство – Ботевград. Отец Борис се помоли за безавариен път на колите и за здраве на служителите.
„За закупуване на автомобилите бе проведена процедура от Северозападното държавно предприятие във Враца, което включва и Държавно горско стопанство – Ботевград. Те са закупени на лизинг за период от четири годни. Средствата за тях се осигуряват от нашето териториално поделение”, каза пред наш репортер инж.Веселин Нинов, директор на Горското стопанство в Ботевград.
Трите пикапа ще бъдат разпределени на участъците в Ботевград, Литаково и Правец, а джипът ще обслужва ръководството и администрацията на Горското.
„Целта е постепенно да подновим автопарка. Защото повече от автомобилите, които използваме, са амортизирани. В момента разполагаме с достатъчен брой автомобили за подсигуряване на всички нужди на стопанството и на цялата дейност, която осъществяваме в държавния горски фонд. За продажба на старите автомобили ще проведем публични търгове”, допълни Веселин Нинов.
Той съобщи, че напоследък са зачестили нарушенията в горските територии на Ботевград и Литаково. „Атакува се по всяко време на денонощието. Незаконната сеч е организирана. В нея участват много роми с голям брой каруци. Подсигуряват си и наблюдатели, за да секат спокойно. Ние ще направим всичко възможно да засилим охраната в двата района”, каза още директорът на Горско стопанство – Ботевград.