Новото попълнение на гръцкия „Кавала“ Симеон Илиев призна, че ще направи всичко възможно да се пребори за място в основния състав на гръцкия баскетболен клуб. Варненецът подписа за три години с южните ни съседи. Той ще се присъедини към новите си съотборници на 18 август.


„През лятото не съм почивал, а се подготвях здраво, за да съм готов за новия си клуб. Не съм ходил на проби там, всичко е уредил мениджърът ми. „Кавала“ е с нов треньор, с когото не съм разговарял. Доколкото знам обаче, конкуренцията в състава ще е голяма и аз съм готов да се преборя за мястото си. Говорих и със Сашо Янев, който игра там. Каза ми много добри неща за клуба – че всичко е на високо ниво, напълно професионално. Не съм сигурен, но Чавдар Костов може би няма да играе в „Кавала“, така че няма да има мои сънародници“.


Симеон разкри, че се чувства малко странно заради раздялата си с „Черно море“. „Досега не съм ходил в никой друг клуб. Цялата ми кариера от дете досега мина във Варна. За съжаление обаче последната година бе доста трудна от финансова гледна точка и се стигна дотам да няма отбор при мъжете. Дано да се намери спонсор, тъй като „Черно море“ е институция в българския баскетбол“, каза Илиев.


Той е доволен от представянето на отбора в последния сезон, но не и от своите изяви. „Класирането ни е достойно на фона на проблемите. Можехме дори да вземем медал в първенството. Колкото до моята игра – не съм напълно доволен, тъй като бях непостоянен в изявите си. Именно над това ще работя оттук нататък“, завърши 22-годишният баскетболист