Спартак Плевен даде старт на своята селекция. Плевенчани се похвалиха със своето първо ново попълнение това лято. Под ръководството на Александър Дяковски ще играе Симеон Илиев, обявиха тази вечер официално от клуба. Крилото ще брани честта на спартаклии през следващия сезон.


 Бившият национал прекара отминалата кампания в Берое Стара Загора, където имаше основна роля. Той помогна на старозагорци да се класират за четвъртфиналите в плейофите на НБЛ и в турнира за Купата на България, както и да финишират на четвъртото място в Балканската лига. Илиев остави срещу името си средни показатели от 5.9 точки, 4.1 борби и 1.4 асистенции за 28 мача във всички турнири на местна почва, докато в регионалната надпревара финишира с по 10.8 точки, 4.7 овладени под двата ринга топки и 1.8 асистенции за 15 срещи. Освен това намери място в Идеалната петица във Финалната четворка в Балканската лига.


 До този момент 31-годишният баскетболист е защитавал още цветовете на Дунав Русе, Черно море Тича и Рилски спортист, австрийския Фюрстенфелд Пантърс и френския Сен Мари Мец. На сметката си със самоковци 204-сантиметровият стрелец има един бронз от турнира за Купата на България, както и бронзово отличие в Балканската лига.