Талантливи деца от Дома във Видраре ще участват в Националния конкурсен фестивал „Странджа пее и танцува”, който ще се проведе от 6 до 8 септември 2012 год. в Приморско. За това се е погрижила Цвета Ковачева от Ботевград. За пореден път тя и нейната сестра Ваня Димитрова посетиха Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в правешкото село. Специално за неговите обитатели те дариха колекция от български филми на дивиди, играчки, лакомства, както и филмчета, които са направили от срещата си с децата на 1 юни 2012 год., съобщава Ботевградски вести плюс”.
Цвета Ковачева е преподавател във Варненския университет, Ваня Димитрова е учителка по френски език в София. По бащина линия те произхождат от рода на Павел Попов – чорбаджи Патьо (1825 г. – 1893 г.), член на основания от Васил Левски революционен комитет във Видраре.
Цвети и Ваня казват, че чувството си за благотворителност и обичта си към децата са наследили от своята майка Цанка Патева, която е била учителка. На 24 май тази година тя бе наградена посмъртно с почетен медал на Община Ботевград.