Единайсетокласничката от ТПГ „Стамен Панчев” Елеонора Йорданова получи стипендия на името на една от най-обичаните учителки - Цанка Патева, която си отиде от този свят на 17 декември 2011 год. Близо 16 години Цанка Патева е преподавател по физика в СПТУМ „Вълко Радински” /днес ТПГ „Стамен Панчев”/. В продължение на шест години е директор на Окръжната станция на младите техници. Шест години оглавява и Районния методически център за повишаване квалификацията на учители. 
Дарението направиха дъщерите на Цанка Патева – Цвета и Ваня.
„Ако беше жива, на 23 февруари 2012 година майка ни щеше да навърши 80 години. Ето защо решихме преди годишнина да връчим стипендия на изявен ученик в училището, в което тя преподаваше. Смятаме всяка година да подпомагаме по едни възпитаник на професионалната гимназия. Всъщност това беше нейно желание”, каза пред наш репортер Цвета Ковачева.
„Нашата майка ни учеше на благотворителност. Преди време по нейна инициатива направихме дарение на Дом „Гаврош” във Варна. Подарихме на децата играчки, помагала, лакомства, книжки”, допълни Ваня Димитрова.
Двете сестри с вълнение разказват за хубавото си детство в родния град. „Отраснахме в хубаво, здраво семейство, което ни осигури спокоен живот. Нашите родители ни даваха мъдри съвети. Те бяха изключително позитивни, слънчеви, гостоприемни хора, готови да помогнат на всеки, който има нужда. Майка ни беше не баба, а втора майка за нашите дъщери”, спомня си Цвета.
По бащина линия двете сестри са потомки на Патьо чорбаджи, възпят в народната песен от нашия край „Заправило се ново касабе”. Те са се заели с нелеката задача да издирят повече исторически сведения за своя именит родственик.
Цвета и Ваня членуват в местното дружество „Орханиец”.