Шампионът на България при кадетите - Балкан Ботевград, започна с успех участието си на международния турнир "Посейдон" в Приморско. Днес играчите на треньора Димитър Пенчев победиха руския "Ростов" с 30 точки разлика - 71-41.

Късно тази вечер е техническата конференция, по време на която ще стане известен и утрешният съперник на нашите. Ще настъпят промени в предварително изготвената програма, включително и в групата на Балкан, тъй като един от отборите в нея - Макаби Баку, не е пристигнал.

Отборът на кадетите тръгна от Ботевград за Приморско днес около обяд. Въпреки известното закъснение, тимът се настани успешно и пристигна навреме за първата си среща, която бе в 19 часа.

Ще припомним, че сагата около участието на турнира "Посейдон" бе разрешена твърде бързо.  След като в началото на седмицата от общината бе отказано финансиране, дни по-късно всичко се разви в тяхна полза. Средствата, необходими за участието на отбора в Приморско, определени като награда за шампионската им титла, бяха преведени, сумата е на стойност 4000 лева, са съобщили  от общината.