Четирима от героите на България от Олимпийските игри в Лондон са без клубни отбори за новия сезон. Николай Николов, Теодор Салпаров и близнаците Братоеви все още нямат договор в чужбина и са пред угрозата да останат в българското първенство.

Въпреки че показаха страхотни игри на Олимпиадата, асовете на България все още не са си уредили трансфер в чужбина и ще разчитат на последните мигове от лятото, за да си намерят нов отбор. Кризата удари сериозно волейболните първенства в Европа и голяма част от клубовете съкратиха бюджетите си, а легионерите са още по-малко търсени. Ако не успеят да се реализират извън граница, четиримата ни национали ще трябва да се примирят с неотговарящото на високата им класа българско първенство. 

 Най-неприятна е ситуацията около близнаците Братоеви, които бяха пред договор с бъдещия участник в руската лига Шахтьор (Солигорск), съобщи TV7. Ръководството на Левски Волей обаче отхвърли предлаганата цена от 160 000 евро за двамата и при липса на друго предложение, те ще останат у нас, където заплата от 1000 лв. минава за висока, но не звучи нормално и сериозно за разпределител №1 от Световната лига и Олимпиадата.