Това бе решено на Управителен съвет на Българска федерация по волейбол, който се състоя днес онлайн. Спонсорираният от нефтената компания Лукойл мъжки волейболен отбор на Нефтохимик 2010 от Бургас бе предсрочно провъзгласен за шампион като първи във временното класиране на волейболната лига при мъжете, няколко кръга преди края на редовния сезон.


Съдбата на мъжкото баскетболно първенство обаче, при сходна ситуация, все още остава неясна. Може би защото отборът на Лукойл заема второ място и при евентуално предсрочно прекратяване на шампионата и обявяване на крайно класиране, по аналог на волейболната лига, най-богатият отбор в първенството за втори пореден сезон ще остане подгласник на шампиона Балкан, което едва ли ще се хареса особено на спонсора на наскоро създадения столичен клуб Левски 2014. Поредна година без  титала за амбициозния баскетболен проект обаче крие реална опасност от разрив в отношенията между настоящо ръководство, треньор и финансов благодетел и може би именно тази неприятна перспектива определя позицията на Тити Папазов за максимално дълго изчакване и отлагане на окончателното решение за прекратяване. A ако и това, в крайна сметка, стане неизбежно решение, желанието на Коцето е в никакъв случай да няма класиране. По-добре "нулева година", вместо втора поредна калъфка. 


Едва ли обаче някой, не само в баскетболните среди, се съмнява, че ако спонсорираният от Лукойл отбор бе първи във временното класиране , то вече щяхме да четем новини, подобни на тези за волейболната лига, Тити нямаше да кокори очи след отдалечаващата се в посока Ботевград титла, а Чавдар Костов вместо брадат говорител на група от чат програма, вече щеше да е гладко избръснат младеж.