Като на много близки по дух хора изпълнителите от руския Ансамбъл “Душа” изляха снощи от сърце славянската си руска душа пред малцината дошли на площада в Етрополе ценители на това изкуство.
За разлика от други изпълнения на открито, посетителите изслушаха концерта, насядали по съседните пейки и столовете под “гъбата”. Вероятно заради високата температура, много малко се престрашиха да отидат пред сцената. А може би и заради това, че бяха предимно възрастни хора.
Топлата съботна вечер и високите температури не уплашиха петимата изпълнители и тоноператора на ансамбъла да ни поднесат един прекрасен като изпълнение, разнообразие, хореография и творчески замисъл концерт. Уникален репертоар от фолклорни и популярни песни.
Умело съчетани, в него бяха включени и български песни “За тебе хората говорят” на Тони Димитрова, популярната “Имате ли вино…” , на български прозвуча и песента на Филип Киркоров “Мне мама тихо говорила”.
Част от посетителите на концерта отначало пригласяха на изпълнителите, а накрая се хванаха на нашенско българско хоро.
Красива кошница с цветя от името на кмета инж. Богомил Георгиев поднесе Дарина Петкова, а председателката на общинското ръководство на Движение “Русофили” Янка Филипова - букет цветя.
Концертът беше организиран от Руския  Културно-информационен център съвместно с Национално Движение “Русофили”, със съдействието на Община Етрополе и е в рамките на едноседмичното гостуване на Ансамбъл “Душа” в България.
Изпълнителите бяха: Алексей Попков – художествен ръководител, Иван Яшков, Сергей Широков и Олга Яшкина – солисти, в съпровод на Андрей Волков. Художествен тоноператор Виктор Московски.
Групата, която е създадена в град Лотошино, Московска област  е лауреат на международни и руски конкурси.