Черно море-Порт Варна ще се подсили с двама американски баскетболисти, разкри вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев. Те ще бъдат на постовете плеймейкър и център. За първата позиция има конкретен състезател, който е чакан във Варна на 29 август. На 27 години е и е играл за последно в Европа. Колкото до централния нападател, все още се търси точния човек за тази позиция, но е сигурно, че ще е американец.

Варчев добави, че ако плеймейкърът не бъде одобрен, има вариант да се завърне Джими Хънт. Американецът игра половин година при "моряците" и им помогна за бронзовите медали в турнира за Купата на България и четвъртото място в първенството.

Освен двамата американци всички останали баскетболисти на Черно море ще бъдат от школата на клуба. Те вече стартираха лятната подготовка. На първите две занимания присъстваха 10 баскетболисти - Андреан Мавров, Милчо Борисов, Васил Кьосев, Станислав Цонков, Лъчезар Радев, Илхан Арабаджиев, Хакан Сербезов, Ангел Нацкин, Ивайло Тошков и Станислав Стоев. Те се готвят с треньора Денислав Коцев, който бе помощник на Петко Делев в края на миналия сезон. До края на седмицата към тренировките ще се присъединят трима от участниците на европейското първенство за юноши до 18 години - Денислав Вутев, Николай Стоянов и Антон Диков.

 Треньорският пост е вакантен. След разговора със Симеон Варчев  Петко Делев е отказал да стане старши треньор.

Тимът се раздели с няколко основни състезатели - Николай Колев, Александър Янев, Георги Давидов, Симеон Илиев, Пламен Алексиев и Джими Хънт, който все пак може и да се завърне. Тихомир Желев, който може да подпише с "Рилски спортист", пък в момента лекува тежка контузия и е аут от терените до Нова година.