Окръжният съд  в Плевен пусна на свобода срещу подписка главният заподозрян за зверското убийство на 80-годишната Славка Стоянова от с. Ленково. Отхвърлено бе искането на окръжния прокурор Иво Радев за постоянен арест, въпреки че задържаният Валери Иванов, на 55 г., направил самопризнания пред съдия.

Бабата бе открита мъртва в дома си през юни. Заради жестокостта на престъплението жителите на селото изпаднаха в паника и поискаха допълнителна полицейска закрила. Валери признал как пребил със стол самотната старица в дома й. Двамата преди това се карали. Той и жертвата са далечни роднини. Предполагаем мотив за престъплението е грабеж. Спестяванията на бабата от 250 лева, скрити в картонена кутия, не са взети.

В решението си за снизходителната мярка за неотклонение съдът приема, че признанието е неубедително. По тялото на жертвата има повече травми от тези, за които Валери признава. Освен това той се грижил за 83-годишния си баща, който е болен. Прокуратурата ще протестира срещу мярката, защото смята, че заподозреният може да се укрие. Заплашва го присъда от минимум 10 г. затвор.