Отборът на Нефтохимик се завръща в своя дом - стадион "Лазур" с домакинство на Чавдар Етрополе.

"Шейховете" повече от 4 години чакат този миг и цял Бургас се надява, че тимът на Димчо Ненов ще успее да зарадва публиката с хубава победа. Зелените завършиха 1:1 с Видима в първия кръг и сега са мотивирани да постигнат първа победа.
Нападателят Петър Колев, който пропусна първия мач заради травма в глезена, се връща в строя. На линия ще бъде и защитникът Велин Дамянов, който също отсъства в Севлиево. Феновете на Нафтата пък искат да се покажат откъм най-добрата си страна със специална хореография, за която все още се уточняват последни детайли. В същото време стана още ясно, че камерунецът Борис Ачан вече се е сдобил с работна виза и ще пристигне в Бургас през следващата седмица.
Треньорът Димчо Ненов е убеден, че този факт ще стимулира допълнително играчите му, които ще се покажат в съвсем различна светлина от тази в Севлиево.
За предстоящия мач Митрев изрази твърда увереност, че футболистите са разбрали правилно посланието от първия двубой. Допълнителен стимул за тях ще бъде и пълния стадион – смята изпълнителият директор на нафтата - очакват поне 10 000 зрители за първия мач на отбора на Лазур.

Чавдар Етрополе пък стартира със загуба шампионата, като загуби от Спартак Плевен. Наставникът Петър Пенчев отново има най-младият състав в групата, който обаче със сигурност няма да се даде лесно на никой. Чавдар изигра слабо първо полувреме в Плевен, но за сметка на това през втората част показа, че има потенциал да се противопоставя на всички тимове.