Личният живот на Гена Трайкова отдавна е любима тема на светските хроникьори. Почти недостъпното й лично пространство стана още по-интересно, след като тя се раздели с екранния си партньор Венелин Петков и се впусна в авантюра с музиканта от "Хиподил" Лъчезар Маринов.

Сега фенове и клюкари чакат с нетърпения водещата да мине под венчило и да излезе в отпуск по майчинство. Странно е обаче, че тя се бави да стане майка, а вече отдавна е минала 30-те. Според вестник "Уикенд" причината Гена да не забременява е твърде лична и доста болезнена. В може би единствения момент на откровение, Гена споделила пред колеги каква е истината да не иска деца, пише lifestyle.bg.

Гена страдала от коварното заболяване таласемия. Това е много тежка форма на анемия и се предава по наследство, ако и двамата родители носят в себе си този ген. Видимо човек с тази болест не се различава от другите. За нещастие обаче майка с таласемия има опасност да загуби бебето си, а евентуална операция при раждането често е фатална и за нея. Водещата едва ли ще иска да подложи на такъв голям риск себе си и отрочето си, заради което все още не може да се реши да забременее, допълват от вестника.

В момента Гена живее с Лъчо на семейни начала и според приятелите им двамата са създадени един за друг. Свързвала ги любовта към рок музиката, но имали еднакво мнение по почти всички теми и въпроси от ежедневието.