По утвърдена традиция, чието начало е поставено през 1905 година, на 14-ти септември служителите на Генерална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР отбелязват своя професионален празник. На тази дата през миналия век в София се провежда първият събор на пожарните командири, чиито делегати поставят началото на организирано противопожарно дело в страната. Празникът се съпътства от Седмица на “Пожарната безопасност” /от 10 до 15 септември/, наситена с разнообразни инициативи за популяризиране професията на пожарникарите.
Акцентът на Седмицата за ПБ е поставен върху активизиране на контактите с гражданите и организациите за поставяне от тяхна страна на актуални въпроси по противопожарното осигуряване на обектите и населените места, както и за отправяне на предложения и сигнали, касаещи подобряване на организацията на работа и административно обслужване.
В тази връзка в Районна служба за “Пожарна безопасност и защита на населението” - гр. Етрополе в рамките на Седмицата за ПБ ще се осъществят следните мероприятия:
- На 13.09.2012г. ще се проведе Ден на отворените врати с демонстрации на възможностите на наличната ПП техника и разясняване на мерките за ПБ и защита при бедствия;
- На 13.09.2012г. от 10.00 часа ще се проведе среща с ветерани от ПБЗН;
- От 10-ти до 14.09.2012г., се открива приемна за граждани и гости на общината в сградата на службата на адрес: гр. Етрополе, бул. “Руски” № 99.
Телефон за връзка: 0720/6-22-22.