От 2009 г. насам в БСП не се забелязва никаква промяна.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

"Не искам да коментирам "СПИН скандала" с Антон Кутев, защото не искам да се занимавам с глупости. Това е лидерски проблем в партията, свързан с подбора на хората. Не може подобни думи да излизат от устата на говорителя на партията. Кутев системно говори глупости и на всяка поредна можем да кажем "какво толкова". Той е заслужил говорител, но на Сергей Станишев. Той чисти с парцала и кофата пред вратата на Станишев. На такъв човек в едни по-други времена му се викаше ибрикчия", подчерта Дончева.

Тя заяви, че не е "селекционер на националния отбор на БСП", за да коментира темата за завръщането на експрезидента Георги Първанов в партията и това какъв пост ще заеме там. Според нея социалистите вървят по пътя на СДС, т.е. към сериозно вътрешно разделение. Дончева е категорична, че са нужни промени в ръководството на "столетницата". По думите на лидера на "Движение 21" Станишев трябва да остане на поста си в Партията на европейските социалисти, но да бъде сменен като лидер на БСП. Според нея настоящият лидер на социалистите е подкрепян от Антон Кутев, Кристиан Вигенин и "още няколко ибрикчии", което обаче не води до нищо добро за партията. Татяна Дончева е убедена, че на БСП е нужна обединителна фигура, каквато тя не вижда в лицето на Станишев.

По думите на Татяна Дончева в момента България се управлява от "глупави и престъпни хора". Според нея до изборите държавата ще бъде доведена до тотална бедност и "ГЕРБ ще бъдат изгонени с камъни от хората". "На парламентарните избори БСП трябва да отстрани от власт тази простотия и чалгарщина в управлението на страната", каза още лидерът на "Движение 21".