В сряда в 9.30 часа ще започне раздаването на хранителните продукти в Ботевград, съобщиха от БЧК. Тази година помощите ще се раздават в сградата на бившата общинската фирма Родина,  която се намира срещу автогарата.
Всеки беден жител на общината ще получи по 5 килограма брашно, по един килограм ориз, захар, фасул и макарони. А така също пакет спагети, бисквити и нишесте.
Право да ги получат имат хората с помощи за отопление през последната зима, майки и осиновителки с деца до една година, семейства с деца с увреждания, семейства, получили през 2011 г. помощ за учебни разходи за първокласници, лични асистенти на хора с увреждания, асистенти на хора с увреждания, както и хората, ползвали еднократна помощ за здравни, образователни, комунално-битови и други потребности
Помощите ще се раздават от сряда – 12 септември до 2 октомври. Пунктът на Червения кръст ще бъде отворен от 9.30 до 13 часа.
Заради очакваното стълпотворение в първия ден на раздаването, от Българския червен кръст съобщиха, че са поискали и полицейска охрана за въвеждането на ред при раздаването на помощите.
Между 24 октомври и 23 ноември ще бъде раздаден още един транш хранителни помощи, платени от фондовете на ЕС. Общата сума за помощ на бедните в България е 21 милиона евро.