Постигнато е съгласие между Община Етрополе и "Елаците-мед" АД за предоставяне на допълнително количество питейна вода от Рудничния комплекс

На проведения тази сутрин брифинг, заместник-кметът Венета  Гергова направи следното съобщение пред представителите на местните медии:
Уважаеми съграждани, във връзка с продължителното засушаване водата, ползвана за питейни нужди е в ограничени количества. Това от своя страна води до неудобства за жителите на някои от кварталите в Етрополе.
В тази връзка вчера на 10 септември т.г. беше проведена среща между ръководството на Община Етрополе и на “Елаците-мед” АД за ползване на част от водата, захранваща Рудодобивния комплекс, за битови нужди в град Етрополе.
Благодарение на доброто партньорство между ръководствата на “Елаците-мед” АД и на Община Етрополе е постигнато съгласие около 100 кубика вода за питейни нужди на денонощие да захранват града.
С това съгласие общинското ръководство се надява, че ще бъдат решени проблемите с недостига на вода в Етрополе и най-вече за кварталите, в които сега се чувства осезаемо.
Изпълнението му започва още днес, 11 септември, от около 18:00 часа. Реално притокът от допълнителното количество вода ще бъде усетено след около 2 дни.