Днес, на 12.09.2012 год. от 11:00 часа в Многофункционалната зала на НЧ “Тодор Пеев-1871” – Етрополе ръководството на община Етрополе се срещна с Ансамбъл „Балканска младост”, с ръководител Калинка Пушкарова и Вили Рай.
 Поводът за срещата беше представяне на многобройните отличия и награди, които са спечелили, както представянето на Общината в България, така и в чужбина.
Срещата беше открита от заместник-кмета Росица Христова, която даде думата първо на художествения ръководител на фолклорния ансамбъл Калинка Пушкарова. Тя направи подробна презентация и представи многобройните награди през това лято, които спечели ФА “Балканска младост”. Едно от най-големите им отличия е от международния фестивал в Закопане, Полша. Там те печелят първа награда за стилизиран фолклор в трета категория, както и три допълнителни награди. Кметът инж. Богомил Георгиев и Председателят на ОбС – Етрополе Христо Андреев им благодариха за положените усилия, за отличните резултати и им пожелаха още повече творчески успехи.  Голямата изненада за Калинка Пушкарова и децата от състава е сумата от 2 000,00 лв., с които Кмета ги награди. От своя страна ръководителя и състава на Ансамбъл „Балканска младост” подариха подаръци в знак на благодарност на Кмета на общината, Председателя на ОбС – Етрополе и заместник-кметовете на общината.
С не по-малки успехи наскоро в града се завърна и певицата Вили Рай, която е обявена от Кмета на община Сандански, на фестивала “Пирин фолк”-2012 год. за посланик на Балканската музика. Тя се отличи в конкурсната програма с много позитивизъм и професионализъм, като заложи на по-различното - бързата сватбарска песен “Ех, да ми е”. Композитор на песента е не небезизвестния Раде Радивоевич. Вили Рай спечели награда за интерпретаторско майсторство, с което Кмета я награди с 1 000,00 лв. за нейното отличното представяне. Христо Андреев също и пожела още повече успехи и да представя Етрополе във все по престижни конкурси и фестивали.
В края на срещата всички останаха с много приятни впечатления, настроение и хъс за още повече успехи.
Текстът е свален от etropolebg.com и го предаваме без редакторска намеса от наша страна.
Текст и снимки: Диана Иванова