Тимът на "Лукойл Академик" не можа да се класира за финалната осмица в Торино, където ще бъде определен новият носител на Купата на УЛЕБ. Българският шампион загуби и втората си среща "Динамо" Москва. В руската столица "Лукойл Академик" остъпи със 103-77.

Въпреки отпадането, обаче,  този сезон бе най-успешен за българския отбор. За първи път след петте си участия той успя да премине първата фаза на елиминациите, след като отстрани латвийския "Вентспилс".  В предишните 4 участия три пъти излизаше от групите, веднъж - миналата година, не успя.

"Голямата слабост на нашия отбор и в двата мача с "Динамо" бе защитата - каза в прекия коментар от Москва спортният директор Сашо Везенков. - Както и в първата среща, лидерът на тима Перо Антич просто нямаше ден."

Амбициите ни са следващия сезон да направим още по-силен отбор и да прескочим още едно стъпало във втория по сила клубен турнир в Европа, който ще бъде с нов формат - от 32 отбора, каза още Везенков.

Той разлки още, че бразилецъг Мурило да Роса, който избяга от "Лукойл Академик", играе в отбор от тора дивизия на Бразилия, който е от родния град на съпругата му. Това става с разрешението на "Макаби" Тел Авив, чиято собственост е Мурило.