Във втората среща от финалната серия, играна тази вечер в Правец, Балкан бе надигран тотално от Лукойл Академик, който спечели със 79-59. Така резултатът в серията стана 2-0 победи.


В този втори мач баскетболистите на Балкан бяха неузнаваеми. В сравнение с първия те бяха твърде далеч от това, което показаха преди два дни във вторник.


Започнаха много лошо и още след първата четвъртина губеха с двуцифрена разлика - 25-13, а на полувремето резултатът бе 50-29 за домакините. Продължиха да отстъпват и след почивката, допуснаха пасивът им да стане 31 точки, а в последните десет минути, когато мачът се доиграваше, бе фиксирано крайното  79-59 за Лукойл Академик.


Изпуснатият шанс в първата среща очевидно се бе отразил прекалено много на мотивацията на играчите на Балкан. А и на физическите им сили. Играха твърде слабо и в защита, и в нападение - стрелбата им е едва 40 процента, имат 4 тройки от 17 опита, изгубиха борбата, направиха 10 асистенции по-малко от съперника.  


Най-резултатните във вторник Брандън Фортънбъри - тогава с 25 точки, тази вечер отбеляза едва 6, а Мартин Дурчев само 5. Трима са с по 10 точки - Цветкович, Върбанов и Александров. С по 7 са Мартин Маринов и Кочев, по 2 добавиха Острев и Георгиев.


Шакич с 21 точки отново стана топреализатор за тима от Правец, 15 има Барович, с 13 е Захариев, 12 - Виденов.


Срещата бе изгледана от миналогодишния капитан на Балкан Павел Маринов, който този сезон игра в румънския Динамо. Той бе със своите бивши съотборници от Тигър Ямбол, всички облечени в розови тениски, за да подкрепят своя бивш съиграч от ямболската школа Павлин Иванов.


Третият мач от финалната серия между Балкан и Лукойл Академик е в неделя, 22 май в Арена Ботевград от 18.00 ч.