Обществото е било манипулирано, а повечето медийни изяви на Опиц са били измислени, защото той не казвал истината, твърди пред “24 часа” Теодора Тарачорова - майката на убития от Опиц Мариан Янчев. Става ясно също, че приятелката на момчето Силвия се самоубила в леглото му, след като поискала позволение от неговите родители да преспи там.

Тарачорова е категорична, че убиецът трябва да бъде наказан и да излежи присъдата си, защото “не може да се убиват хора с лека ръка”. Почернената майка изпитва огромна болка по сина си и казва, че трагедията ще я съпътства цял живот. “Непрекъснато мисля за това, все едно е било вчера. Времето не е променило мъката и мислите ми... За да има справедливост, убийците трябва да бъдат наказвани”.

Измъчва я и фактът, че е успяла да освободи тялото на убитото си дете чак пет месеца след смъртта му, а неговият убиец Опиц непрекъснато “повтарял по медиите, че сме боклуци, че 5 месеца не сме го потърсили, след като е бил убит.” Тя разказва, че дознателят не е освобождавал трупа, защото се е водело досъдебно производство и “не можело, преди да приключи”. “На петия месец писах молба до прокуратурата. Те освободиха тялото и го погребахме на 14 юни”, пояснява тя.

Що се отнася да медийните изяви на Опиц, Тарачорова е категорична: “Обществото беше манипулирано. Тези, които са се запознали с материалите по делото и знаят истината, са малко. Повечето са подведени като “стадо”. Според нея, ако президентът помилва иконописеца, “това ще означава, че насърчава убийците на деца”.

3-4 дни след като Мариан бил застрелян, приятелката му Силва позвънила на майка му и изплакала, че не й дават да види тялото му в Съдебна медицина. Може би именно отказът да го зърне за последно е станал причина младата жена да посегне на живота си. Няколко дни по-късно тя се самоубила в неговото легло. На 9-ия ден след насилствената му смърт девойката отишла при бащата на Мариан и го помолила да преспи в стаята на мъртвия си възлюбен. На сутринта мъжът открил бездиханното й тяло...

Според родителката на Мариан връзката му със Силва била сериозна и продължила 4-5 години, като двамата били неразделни, а през по-голямата част от времето девойката живеела при любимия си. Дори близки и приятели ги наричали “Ромео и Жулиета”. И тъкмо като шекспировите герои двамата си отишли един след друг, като Силва последвала голямата си любов в смъртта...