По повод Световния ден на сърцето, който се отбелязва на 30 септември, фелдшер Ели Табакова и ученици от ТПГ „Стамен Панчев” поздравиха днес лекари-кардиолози от ботевградската болница. Най-напред те посетиха Терапевтично отделение и поднесоха на екипа торта под формата на сърце. Подаръкът бе придружен с ръчно изработена картичка, изпълнена с хубави пожелания. Следващото посещение на учениците бе в Медицински център „Свети Иван Рилски Чудотворец”, за да поздравят д-р Веселин Русинов и неговия екип. Те подариха на кардиолога бяла циклама в саксия, за да пази дома и семейството му. Към цветето също имаше картичка с пожелания. Гостуването на учениците развълнува д-р Русинов. Той прегърна всеки един от тях и отговори на въпросите им, свързани с най-важния анатомичен орган в човешкото тяло – сърцето. Д-р Рисунов демонстрира пред учениците как се прави ехография на сърце. Той ги призова да водят здравословен живот – без цигари, алкохол и наркотици, за да пазят сърцата си здрави.
Посещението при местните кардиолози е част от едноседмичната програма, на ТПГ „Стамен Панчев”, посветена на Световния ден на сърцето. Ето и останалите прояви в нея, които бяха осъшествени в учебното заведение: часовете по физкултура се проведоха под мотото “Аз спортувам за моето сърце"; в часа на класния ръководител бяха изнесени беседи за здравословен и правилен начин на живот за предпазване от сърдечно-съдови заболявания; проведоха се часове на Здравето с девети клас, организирани от мед.фелдшер Ели Табакова; училищен празник, посветен на сърцето.

Призив на ТПГ "Стамен Панчев": 

В календара на Световната здравна организация има много дни, посветени на здравето, които се отбелязват в цял свят. На 30 септември цялата световна общественост и най-вече кардиолозите ще отбележат един от най-важните дни на здравето, този на сърцето. Това е онзи орган в човешкото тяло, без който не можем да живеем, но експлоатираме безмилостно ден и нощ. Дали някога сме си задавали въпроса: „Какво направих днес за моето сърце?” -Дори да се е случвало, отговорът със сигурност е – нищо.
Световният ден на сърцето е повод да започнем да живеем в хармония с нашето  сърце – да се храним здравословно, доколкото е възможно, да се движим повече и да спортуваме според възможностите си, да си правим профилактични прегледи редовно и да се сещаме по-често за онова тупкащо нещо в гърдите си.
Ние, работещите и учещите в ТПГ ”Ст.Панчев”, ще променим живота си, ще обичаме повече сърцето си.
Направете го и Вие!