14-годишните баскетболисти на Балкан ще бъдат един от четирите отбора в единствената А група при подрастващите от новия сезон, стана ясно днес. Останалите три клуба, която ще бъдат в нея, са Левски, Рилски спортист и БУБА баскетбол. Треньор на отбора е Лъчезар Диков. Любопитното е, че тези 4 отбора се класират директно за финалния турнир за определяне шампиона на България за тази възраст.


Останалите отбори на Балкан ще играят в първенствата на досегашната зона Рила. Юношите старша възраст започват като домакин на 21 октомври срещу Спортист Своге. Другите отбори са Кюстендил, Видабаскет и Враца. За тази възраст от БК Балкан са взели решение в зона Рила  да играят по-млади играчи - на практика кадетите, с треньор Димитър Пенчев. По-големите, родени 1995 година, ще се включат на зоналните турнири.


БК Балкан развива пет отбора при подрастващите - толкова, колкото са досегашните изисквания на БФБ за клуб, чийто мъжки отбор играе в НБЛ. Това са 10-годишни, 12-годишни, 14-годишни, кадети и старша възраст. Най-малките, на които треньор е Виктория Маринова, ще играят на фестивали, подробности за тях ще има по-късно.


Младежката лига, в която Балкан ще бъде представен предимно с юношите старша възраст, започва на 1 ноември. В първата си среща Балкан, чийто треньор е Михаил Михайлов, е домакин на шампиона на Младежката лига Левски.