Премиерът Бойко Борисов откри новата академична година на Софийския университет "Свети Климент Охридски".
Той се обърна към студентите с думите: "Сега, когато вие идвате на училище, виждате градинките, цветята, булевардите и отвсякъде можете да дойдете с метро. Ние сме, за да приведем това в изпълнение".
"Не може в XXI век ние да спорим - трябва ли да има магистрали, или не. В другите европейски държави хората казват вече - стига магистрали, ще строим жп линии, защото е по-екологично. Ако е било лесно да се построят тези седем магистрали, за които говорим, досега да са ги построили предните управляващи. Те са коствали усилия на много хора – не само строители, а и тези, които са ги проектирали, тези които осигуряват финансиране", заяви Борисов.
"Идвам в Софийския университет с много уважение. Обичаме да говорим за образование, но само два университета са се възползвали от оперативната програма и са успели да реализират проекти. Масово образованието не е на нивото, на което ни се иска. Преподавателите трябва да мислят повече по този въпрос. Всички, които завършват и идват или в държавата, или в частните компании - пропуските в образованието стават пропуски в работата и в реализирането на проекти. Половин Европа се тресе в рецесия, другата половина очаква да влезе в рецесия", каза още Бойко Борисов. Той пожела на студентите много здраве, късмет и да учат много.