LG Electronics представи на конференция "Еко Хотелът" иновативна серия телевизори, предназначени за съвременните хотели и предлагаща многобройни услуги в един телевизор.

Вече не само завръщащите се от чужбина ще могат да се похвалят, че в хотелската стая ги е посрещнал надпис на екрана "Добре дошъл, г-н Георгиев! Пожелаваме ви приятен престой при нас!"

Хотелската серия на LG, 300C, е разработена с мисъл за нуждите на съвременните хотели - от изчистения дизайн, подходящ за различни интериори, до многобройните функции на телевизора.

Серията се предлага във вариант 22-, 26-, 32-, 37- и 42 инча. Телевизорите са с разширен интерфейс и могат да се включват към главния сървър на хотела, за да се управляват от администратора на хотела.

Полезна функция за хотелската администрация е възможността да се определят платени канали и, чрез брояч на минутите, да се отчита престоя на всеки гост и съответното заплащане на тези канали.  

За удобство на гостите към телевизорите LG 300C могат да се включат различни външни устройства - компютър, DVD-плеър и др. Чрез мутимедийния HDMI интерфейс към телевизорите се включват устройства, възпроизвеждащи HD-съдържание.

В допълнение към всичко това е въртящата се стойка на телевизора, която позволява на гостите на хотела да настройват ъгъла на гледане, според предпочитанията си.