Canon пуска на пазара новата SPEEDLITE 270EX - подобрена светкавица, проектирана за потребителите на фотоапарати EOS и PowerShot. Тя заменя популярната Speedlite 220EX.

Новата SPEEDLITE 270EX е насочена към фотографи, които искат да надскочат възможностите на вградените светкавици и към тези, които предпочитат малките, джобен формат светкавици, като допълнение към сериите EOS-1D или EOS 5D. Компактната SPEEDLITE 270EX съчетава успеха на своя предшественик, като добавя повече мощност от стандартната за нейния клас и размер.


SPEEDLITE 270EX е снабдена с нови характеристики, които не се срещат при вградените светкавици, и това разширява изискванията и очакванията към пазара на светкавици.

Включени са приближаваща (zoom) глава, която осигурява достатъчно светлина, и отразяваща (bounce) глава, която дава възможност на светлината от светкавицата да се отразява от тавана и да придава на снимките по-мека светлина с по-нежни тонове и повече дълбочина. Подобрената електрическа схема предлага почти безшумно презареждане за същото време, което предлагаше и предшественика на светкавицата, въпреки че се захранва само с 2 AA батерии.

Ключовите характеристики са:


      •·  По-силна светлина с максимално число 27 м

    * Бързо и тихо презареждане
    * Ръчно настройване (достъпно чрез менюто на фотоапарата)
    * Speedlite се контролира чрез съвместимите менюта на фотоапарата
    * Приближаваща (zoom) глава

    * Отразяваща (bounce) глава