До Кмета
на Oбщина Етрополе
Инж. Богомил Георгиев

Уважаеми господин Кмет,
Областните координатори по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище“, организираме регионални  срещи  в София област свързани с дейностите на Проекта. За участие в срещите каним представители на Областна администрация, общини, Дирекции ”Социално подпомагане”, доставчици и ръководители на социални услуги, неправителствени организации.
На 31.07. 2012 г. проведохме среща в гр. Костинброд за общини Костинброд, Сливница, Драгоман, Божурище,  Своге и Годеч. 
На 03.10.2012 г. ще проведем такава среща в гр. Ихтиман за общини Ихтиман, Долна Баня, Костенец, Самоков, Елин Пелин и Горна Малина.
След изразеното от Вас съгласие община Етрополе  да бъде домакин на регионалната среща за общините  Етрополе, Правец и Ботевград, предлагаме тя да се състои на 10.10.2012 г. от 13.00 часа в подходяща зала по Ваша преценка.
Целта на срещата е :
1. Среща на едно място на всички заинтересовани страни в процеса на
планирането, предоставянето и мониторинга на социалните услуги в конкретния регион на областта и ролята на всяка една от тях. Обмен на информация и  поставяне на основи за  бъдеща работа, и сътрудничество между общините  в тази дейност;
2. Кратко представяне на проекта с най-важните акценти – обхват,
времетраене, визия, дейности. Резюме на свършената до момента работа, текущи и предстоящи задачи да края на настоящата година. Кратко представяне на операция „Живот в общността“ и бъдещото кандидатстване на определени  общини. Кратко представяне на Проект “Подкрепа”;
3. Преглед на  общинските стратегии на общините, участнички в
срещата, с оглед на заложените и изпълнени показатели в тях за разкриване и функциониране на социални услуги, информация за намеренията на общинските ръководства в тази посока, съгласно годишните планове за развитие на социалните услуги. Запознаване с изготвения мониторингов доклад за изпълнение на областната стратегия за развитие на социалните услуги през 2011 г.
4. Отчитане нуждата от социални услуги за региона като цяло, който е
териториална част от областта.
5. Публичност на  Проект „Развитие на системата за планиране и
предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, постигната чрез пряк контакт и отразяване на мероприятието в регионални медии.
Благодарим Ви за проявеното разбиране и  съгласие да проведем срещата в община Етрополе.  Разчитаме на Вашата подкрепа.

Областни координатори за  София област
Мила Пашова и Радка Скендерова