Асен Бербатов, срещу когото тече разследване за притежание на кокаин, е на свобода благодарение на именития си батко Димитър. Нападателят на "Фулъм" лично упълномощил доверени лица в България да платят гаранцията от 5000 лева, срещу която "черната овца"наспортната фамилия прекара в дупнишката полиция само 24 часа.

Асен Бербатов и приятелят му Николай Борисов бяха задържани с близо 20 грама кокаин в автомобила на роднината на Митко в края на миналата седмица. При проверка на главен път Е-79 ченгета откриха белите прахчета, скрити в дунапрена на детско столче. Срещу двамата бе повдигнато обвинение по чл. 354 от Наказателния кодекс за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

Заради чистото криминално минало и на двамата провинили се благоевградчани отпадна задържането им за повече от денонощие срещу парична гаранция в размер на 5000 бона. За поредната издънка на Асен Бербатов батко му научил от баща им Иван. Бившият футболист на „Пирин" събудил звездата на "Фулъм" посред нощ с неприятната новина, че другият му син е загазил здраво пред закона. Иван Бербатов подметнал на Митко, че вероятно ще трябва известна сума за гаранцията, но нападателят отначало теглил майната и на баща си, и на Асен.

Двамата братя поразвалиха отношенията си, след като Асенчо кривна от правия път. С протекциите на Митака го взеха в ЦСКА, но от него футболист не стана. Не послуша семейството си и батко си, когато го съветваха да не се жени за Димитричка. Всичките му проблеми със закона започнаха, след като я докара за снаха на Маргото и Иван", казват пред "Уикенд" благоевградчани, запознати с житието на известната фамилия.

В крайна сметка обаче Димитър Бербатов наредил изплащането на паричната гаранция, след като баща му отчаян, че не може да събере от приятели парите, се разридал по телефона.

"И да запомниш думите ми. Това е последният път, в който го вадя от калта. Но оттук насетне аз брат нямам! Снаха също!", изрекъл тежки слова в слушалката футболистът на английския "Фулъм".

Кокаинът, открит в колата на брата на Митко, със сигурност е бил предназначен за продажба, като чистата му печалба е щяла да бъде около 1500 лева, категорични са криминалисти, заели се със случая. Грамът върви по 140 лева, половината от които обикновено са за първия дилър.

Според една от версиите, по които ченгетата работят, Асен Бербатов взимал дрогата от чичото на Димитричка - Иван Ганчев - Ганята. Същият търка наровете на пандиз в Уганда, след като наскоро бе арестуван за източване накредитни карти.

Според запознати с ъндърграунда в Благоевград освен с ограбването на банкомати, Ганята въртял и кокаинов бизнес. "Те цялата им рода са все изпечени бандити. Бащата на Мими преди време го арестуваха в Италия, пак за нечисти сделки", свидетелстват източници на "Уикенд".

Допреди да стане рода с Бербатови, самата Димитричка пък го играела сводница на Васил Горчев - Кьоравия, страшилището на подземния свят в Югозападна България. Бъдещата снаха на Митко Бербатов успивала млади момичета, а главорезът се възползвал от невинността им.