Димитър Бербатов ще напусне Висшата лига на Англия през това лято и ще заиграе в клуб от друг европейски шампионат, разкри агентът на българския нападател на Манчестър Юнайтед Емил Данчев. Сър Алекс Фъргюсън вече заяви, че ще продаде голмайстора на Висшата лига за миналия сезон при добра оферта, а Бербатов иска да си тръгне, тъй като през този сезон игра в само 12 мача за "червените дяволи" в лигата.

Юнайтед се възползваха от опция в договора на Митко и през март удължиха контракта на 31-годишния голмайстор, за да не стане така, че българинът да си тръгне като свободен агент това лято. "Димитър не иска да играе за друг клуб в Англия", заяви Данчев в интервю за "Goal.com", като по този начин отхвърли варианта играча да се завърне на "Уайт Харт Лейн" и да облече отново екипа на Тотнъм."Той иска да поеме ново предизвикателство в друга лига. Това беше един доста неприятен сезон за него, така че Димитър просто иска да играе футбол", добави агентът на бившия капитан на националния ни отбор.

Изданието твърди, че е много вероятно Бербо, който струва между 6 и 8 милиона паунда, да се завърне в Германия, тъй като е искан от отбори като Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Интерес към Бербатов обаче има от страна на испанския Валенсия, италианския Ювентус и френския ПСЖ.