Димитър Бербатов направи феноменален домакински дебют за новия си клуб Фулъм, след като при първия си мач на „Крейвън Котидж“ отбеляза две попадения за успеха на лондончани с 3-0 над Уест Бромич в среща от четвъртия кръг на Премиършип.

Още в десетата минута гостите дадоха заявка, че ще търсят нещо повече в този мач след бомбен шут на Морисън, но Шварцър изби в корнер. В 32-ата минута геният на Бербо блесна с пълна сила, след като българинът получи пас от Качаниклич и с прекрасен изстрел от 13 метра не остави шанс на Фостър.

В 38-ата минута „дроздовете“ останаха с десет души, след като Петер Одемуинги изрита изключително грубо Заша Рийтер и логично бе пратен под душовете с директен червен картон. В края на първата част младият швед Алекс Качаниклич бе спънат от Джоунс в наказателното поле и реферът даде дузпа. Бербатов с техничен удар прати кълбото в мрежата за 2-0.

След почивката Фулъм имаше още възможности за гол, но стражът на гостите бе на ниво. В 81-ата минута Бербатов бе близо до хеттрик, но Фостър спаси очи в очи с българина. 60 секунди преди изтичане на редовното време Родайега улучи напречната греда с удар с глава от 2 метра, след което Сидуел направи добавка за крайното 3-0.

След този успех момчетата на Мартин Йол се изкачиха на осмо място в класирането с актив от шест точки, докато УБА е на шеста позиция със седем пункта.