Отлични условия за тенис през двата дни на турнира Botevgrad Сup 2012 за любители, въпреки дъждовната прогноза. Надпреварата се проведе за първи път, като двубоите се изиграха на кортовете на Спортен комплекс "Ботевград". Времето бе благосклонно към състезателите, като им предложи дни без вятър, без много слънце и 18-20 градуса.
В надпреварата се включиха 20 любители на тениса, както и 10 деца от детско-юношеска школа „Балкан”. В 9:00 часа в събота започна техническата конференция с жребий за попълване на участниците в схемата на турнира. Първите срещи започнаха от 10:00 часа. В първото издание на Botevgrad Сup 2012 участниците бяха с различни професии и занимания - от IT специалисти, бизнесмени и банкери до студенти и ученици. В рамките на Botevgrad Сup 2012 се проведоха и няколко демонстративни двубоя от децата на ботевградската школа. Победителите получиха грамоти и подаръци, осигурени от спонсорите.
През първия ден, в който се проведоха елиминациите до фаза четвъртфинал, имаше много интригуващи двубои. Срещите предложиха невероятен тенис и заредиха с положителни емоции всички присъстващи на кортовете на комплекса. До полуфинали стигнаха двойките Михаил Иванов - Радослав Райков и Цветан Цветанов - Цветомир Ценков, като за последната фаза на турнира се класираха Иванов и Цветанов.
Днес от 14.30 ч. се игра финалният мач, който бе спечелен безапелационно от Цветан Цветанов с 6:1, 6:0. На трето място останаха Радослав Райков и Цветомир Ценков. Купите и паричните премии бяха връчени от Тихомир Найденов, търговски директор на "Атлантис НЕТ" ООД. Съдия на турнира бе Марин Каваклов.
Основен спонсор и инициатор на събитието бе сайтът на Ботевград, Правец и Етрополе – botevgrad.com. Надпреварата се организира с подкрепата на Община Ботевград, „МОЛТЕН”, „REGETEX”, „FLY BAR”, „ТЕХНОМАНИЯ”, „МАРКАРТ”, „ДАНИКАР”, „БУЛ ИНС”, „ГИД МЕТАЛ” и Иван Иванов.