В залата на музея в  Правец снощи се проведе регионална среща на партийните активи на БСП от Правец, Ботевград и Етрополе. Тя е част от поредицата такива срещи по региони в Софийска област, инициирани от Областното ръководство на партията.
Там беше цялото областно ръководство на партията, начело с председателя на ОблС на БСП Маргарита Петкова, народните представители Драгомир Стойнев и Кирил Добрев и заместник-председателят на Областния съвет и координатор от Средногорския район Георги Бояджиев.
Бяха още председателите на Общинските съвети на Етрополе Станка Атанасова, на Правец Цанко Маринов и на Ботевград Веселка Златева, както и съставите на общинските съвети от трите общини.
Основните въпроси, около които се проведе разговора бяха състоянието на страната, предстоящите избори и работата, която трябва да извършат партийните ръководства преди и по време на провеждането им. Подробно експозе по тези въпроси направи Кирил Добрев.
Съобщени бяха и конкретни цифри, касаещи паралелния бюджет, който парламентарната група на БСП ще внесе за разглеждане в Народното събрание: сред тях са завишаване на осигурителния праг за пенсия на 3100 лева, т.е. 10 минимални работни заплати, 310 лева обезщетения за майките и 50 лева за всяко дете до навършване на 18-годишна възраст.
Беше съобщено, че за понеделник се предвиждат протести на майките от цялата страна.
В изказванията си присъстващите на срещата направиха конкретни предложения по разглежданите въпроси.