По инициатива на Общинското ръководство на БАС в Етрополе днес, 7 декември, се проведе регионална среща на ръководствата на Ботевград, Правец и Етрополе. 
Срещата уважиха: Симеон Игнатов – председател на Управителния съвет на БАС в РБългария, Йорданка Кринчева – председател на ОблС на БАС – София-област, проф. Михо Семков – зам.-председател на ОблС на БАС – София-област, Илия Кусев – зам.-председател на ОблС на БАС – София-област.
Сътрудниците  на Централния съвет на БАС:  Михаил Фолев - по организационните въпроси, Веселина Груева – по идеологическите въпроси.
От Областния съвет на БАС: Недялка Димитрова – председател на Контролно-ревизионната комисия на БАС-София-обл., полк. Чавдар Борачев – председател на Асоциацията на военните разузнавачи, син на ген. Демир Борачев, член на ОблС на БАС-София-обл.
Мария Йорданова – председател на ОблС – София-обл. на Пенсионерски съюз-2004
Пламен Зарков – Отечествен съюз София-обл.
Вилиян Игнатов – от БРП(к)
Чавдар Крачунов - председател на ОбщС на БАС-Етрополе
Георги Гергинов – председател на ОбщС на БАС-Ботевград
Христо Христов – Референта от Общинското ръководство на БАС-Правец
Владимир Маринов – оперен певец
Това е поредица от срещи, които Централният съвет и Областният съвет за Софийска област на БАС организират по региони за запознаване с работата, задачите, проблемите и идеите на ръководствата по места.
За нуждата от такива срещи се видя и днес от продължителността и задълбочения нализ на проблемите, от повдигнатите въпроси от страна на изказалите се, от тревогите по места за бъдещето на страната, от подсказаните идеи за бъдещата работа на Общинската организация и такива, касаещи дейността на Областния и Национален съвет.
Срещата започна с отчета за досегашната едногодишна дейност на БАС в Етрополе, представи председателят Чавдар Крачунов.
Председателката на Областния съвет Йорданка Кринчева даде висока ощенка за работата на Етрополската организация и награди с почетната значка на БАС председателят Чавдар Крачунов. Подари книги и други материали за организациите на БАС и БСП в Етрополе.
В близо три часовата дискусията взеха участие Георги Гергинов, Недялка Димитрова, проф. Михо Семков, полк. Чавдар Борачев, Христо-Референта, както го знаят в района, Николина Червенякова, Виден Лозанов, Христо Христов.
Висока оценка за работата на Етрополската организация, на нейното ръководство и лично на председателя Чавдар Крачунов даде председателят на Управителния съвет на БАС за страната Симеон Игнатов.
В пространното си изложение той направи ретроспективен анализ на сегашното състояние на страната и очерта задачите, които стоят пред националното движение на БАС и в частност пред организацията в Етрополе.  Участниците в рещата поднесоха цветя пред паметника на загиналите антифашисти от региона, издигнат над Етрополе.
Тази есен Смесената вокална група за обработен фолклор група при НЧ „Слънце” в с. Лопян, с ръководител Пейо Пеев, участва за пореден път в двата фестивала на руската и фронтова песен „Альоша” и „Сребърни чучулиги”. И за пореден път получи заслужена награда като беше отличена с високото отличие „Лауреат на ХVІІ фестивал на патриотичната интифашистка песен „Сребърни чучулиги” и да вземе участие в гала-концерта на отличниците от двата фестивала.
Поради ред причини групата не можа да участва в концерта, където са връчвани и наградите на победителите от фестивалите.
Днешната среща беше подходящият повод участниците да получат своята награда. Председателката на ОблС на БАС Йорданка Кринчева връчи Почетната грамота и Плакет на участничката в групата Пенка Христова.
Следващата среща ще бъде в Ботевград.