В предаването си от 20 март Кабелна телевизия Етрополе ни направи съпричастни на състоялата се на 15 март в ресторант „Форум” в НДК земляческа среща на живеещите в София етрополци.
Ето какво сподели за зрителите репортерът Генади Миков. Тези срещи се провеждат обикновено около началото на пролетта. Тази година в ресторанта присъстваха около 200 наши съграждани. Специални гости бяха кметът на Етрополе инж.Богомил Георгиев, секретарката на общината Тодорка Петрова, генерал Стоян Андреев и доцент
Лили Тодорова.
Срещата откри председателят на Етрополската земляческа дружба в София Павлин Бончев. В изказването си той направи и историческа справка за Земляческата дружба. Тя е основана на 12 декември 1904 г., като целта тогава е била сплотяване на всички етрополци, живеещи в столицата, подпомагане на бедни ученици и студенти от Етрополе, подпомагане на икономическото състояние на нашия градец. В момента, каза още Павлин Бончев, спонсор на дружеството е полковник Борис Борисов и неговите членове не плащат членски внос.
След това кметът инж.Богомил Георгиев се представи на съгражданите ни от София и ги запозна с различните проекти, които се осъществяват в момента и онези, по които ще се работи в бъдеще. Целта е градът да придобие по-чист и приветлив вид. Запозна гостите на празника и с културните мероприятия, които са осъществени напоследък в Етрополе. След това ги покани да посетят родния град от 2 до 4 май, за когато усилено се работи за възстановяване на Празника на етрополските зетьове. Големи са и възможностите за туризъм в района, особено в Етрополска Рибарица.
В изказванията си присъстващите на срещата изразиха надеждата, че Етрополе ще се възроди до нивото на съвременен европейски град и ще заеме подобаващо място в икономическия живот на страната.
Срещата приключи с изпълнението на самодейци от Етрополе, с много танци и хора и с много веселие.