Вчера на обяд, 28 март 2015 година етрополците, които живеят в София се събраха отново. Поредната пролетна среща на Етрополското земляческо сдружение „Тодор Пеев” беше в ресторант "Интер” на ДПК „Димитър Благоев”.
Специални гости бяха заместник-кметът на Община Етрополе Росица Христова, главен инспектор ПКВ към Общинска администрация Росица Иванова и  Диана Иванова – старши експерт „ЕИВО”.
Етрополската Земляческата дружба е основана на 12 декември 1904 г . Целта тогава е била сплотяване на всички етрополци, живеещи в столицата, подпомагане на бедни ученици и студенти от Етрополе, подпомагане на икономическото състояние на нашия градец.
Тези срещи се провеждат в продължение на много години обикновено около началото на пролетта. Тази година в ресторанта присъстваха над  200  наши съграждани.
Откри я председателят на Етрополската земляческа дружба в София Павлин Бончев.
След поздрава към присъстващите, той съобщи, че сред тях е и Надежда Йоцова -внучката на първата „Мис България” етрополката Люба Йозова.
Росица Христова прочете поздравителен адрес от името на кмета инж. Богомил Георгиев към етрополци, които живеят в София.
„Независимо от това къде живее човек, къде работи – се казва в поздравителния адрес – той носи в сърцето си  неизкоренимата любов към родното място. На срещите, като тази, се дава възможност на хората не само да се срещат, но и да обсъждат развитието на нашия град.”
Присъстващите поздрави от свое име и Росица Христова, с пожеланието и за в бъдеще да се провеждат такива срещи, за което общинското ръководство ще оказва своята подкрепа.
Самодейните състави от НЧ „Тодор Пеев-1871: ВГ „Етротон” с ръководител Виолета Цолова, Трио „Романтика” с ръководител Боян Шаранов, ВГ „Оренда” с ръководител Петя Цекова и танцьори от ТА „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова допринесоха за празничното настроение в залата. Свои стихове рецитира етролският поет Георги Билев.
Младежката духова музика вдигна на крака за нашенското кръшно българско хоро голяма част от присъстващите на срещата.
Тя продължи до късния следобяд с много веселие и пролетно настроение.