Юношите старша възраст на Етрополе спечелиха купата и златните медали на осмия поред турнир по волейбол "Асен Борисов"

Турнирът се проведе на 20.10.2012 г. в спортна зала "Чавдар" в град Етрополе. В надпреварата взеха участие отборите на Ботев-Враца, Самоков, Пирдоп и Етрополе.
След изтегления  жребии се оформиха следните двойки: Пирдоп-Самоков и Етрополе-Ботев.
В първия мач се получи една доста оспорвана битка, завършила с 3:2 гейма в полза на момчетата от Самоков.
В другата среща етрополци, след като спечелиха първия гейм безпроблемно, си помислиха, че вече са спечелили и мача. Не така мислеха техните конкуренти им от Враца, които се разиграха и закономерно взеха втория гейм. Все пак етрополци се оказаха по-добрите и затвориха мача при резултат 3:1.
В срещата за бронзовите медали Ботев победи Пирдоп с 3:1 гейма. Спор за първото място обаче не се получи, защото етрополци бяха значително по-добрите на игрището и извоюваха победата с 3:0.
За най-добър състезател на турнира бе обявен Ваньо Василев от Етрополе; най-добро либеро - Венцислав Митев от Враца, а приза за най-добър разпределител отиде в Самоков.
Веднага след турнира се проведе и контролна среща между мъжките отбори на Етрополе и Пирдоп, която беше спечелена от  етрополци отново с категоричен резултат  от 3:0 гейма
Турнирът беше открит от сина на Асен Борисов, Стефан Борисов, който поздрави участниците, като им пожела успех и спортсменска игра в предстоящите им срещи.