От 2 до 6 юни, София бе домакин на международен турнир по Таекуон-до ИТФ. В зала „Универсиада“ премериха сили 475 състезатели от 12 държави.


15-те състезатели на Етрополския клуб  „Хуа-ранг“, спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 9 бронзови медала.


Ивайла Иванова спечели злато в дисциплината форма за момичета 10-11 години. В тази група съревнованието бе между 10 състезателки, една от които нейната съотборничка Валерия Петрова. И двете момичета показаха добра подготовка, като елиминираха опонентките си и се срещнаха на финала. Малко не достигна на Валерия и тя остана със сребро в тази дисциплина.


Другият златен медал спечели Калоян Пешев. Едва 8 годишен, Калоян показа, че ще бъде сериозна пречка на опонентите си. В 40 килограмовата категория при малките момчета, той твърдо заслужи златото.


Бронзови медалисти от турнира са:


Ивайла Иванова, която освен злато взе бронз на спаринг в категория +50 кг.


Братята Мирослав и Веселин Робовешки спечелиха по два бронзови медала и в двете дисциплини.


Нейси Николова, Вилиана Василева и Ивиана Цолова също са с трети места на спаринг.


Божидар Тодоров също е с бронз при юноши старша възраст в категория  +75 кг.


„Много е трудно да задържим децата в залата, когато има толкова много примамливи и предизвикващи интереса им лесни неща. В Етрополе поставих основите преди повече от 20 години. Смятам, че създадох траен интерес към спорта, създадох навици на децата минали през нашата школа, помогнах им да се реализират в една или друга сфера. Не без усилията и помощта на родителите разбира се. Те са основен фактор, когато трябва да градим характера и навиците, особено на малките. В момента в клуб „Хуа-Ранг“ се оформя доста добър екип от състезатели, които мисля, че ще бъдат сред шампионите в този спорт. Особено след като града вече има световен шампион в лицето на Николай Петков, който през месец август ще има шанса да затвърди титлата си на световното, което ще се проведе в Казахстан.“ - сподели треньорът Борислав Витков.